محل تبلیغات شما
در لغت نامه دهخدا» گوید:
شعار: نشان و علامت. نشانه گروهى از مردم كه بوسیله آن یكدیگر را شناسند. نشان و علامت سلطان یا امیر، یا خرقه‏اى چون عَلَم سیاه یا سفید، و یا كلمه‏ها كه طریقه و آئین او را نمودار سازد.
عربهاى زمان جاهلیّت در میدان كارزار شعارهائى مى‏دادند كه مناسب با اوضاع روز بود؛ مثلًا در جنگ احد سپاهیان مخالف اسلام بنام دو بت خود عُزّى و هُبَل فریاد مى‏زدند، و قبیله تنوخ در حیره یا آلَ عبادِ الله مى‏گفتند.
پیغمبر اكرم شعار مهاجرین را یا بنى‏عبدالله، و شعار اوس و خزرج (انصار) را یا بنى‏عبدالله و یا بنى‏عبیدالله قرار داد؛ و سپاهیان اسلام را خلیل الله [1] مى‏خواندند، و بعداً نیز به مقتضیات روز شعارهائى ساخته بكار مى‏بردند .
__________________________________________________
 [1]- در لغت نامه دهخدا» این چنین آمده است، ولى گویا: یا خیل الله صحیح باشد.

                        اربعین، ص: 16
شعار افكندن: رسم و آئین طرح كردن؛ و شعار ساختن: راه و رسم و علامت خود قرار دادن، سنّت كردن . [1]
از بیانات لغویّین و موارد استعمال این كلمه مشخّص شد كه به خصوصیّات فرهنگى و آداب خاصّ یك ملّت كه آنانرا از سایر ملل و اقوام متمایز و شاخص مى‏سازد شعار گفته مى‏شود.
شعار اسلام عبارتست از احكام و قوانین مدوّنه در این دین حنیف كه مانند آن در سایر ادیان وضع نشده است؛ چنانچه شعار مكتب تشیّع پیروى از امام معصوم علیه السّلام و تسلیم و تفویض اختیار و اراده خود به او و تمكین اراده و مشیّت او در تمام شوائب وجودى، اعمّ از تكوین و تشریع مى‏باشد.
__________________________________________________
 [1]- لغت نامه دهخدا، كلمه شعار»

دانلود کتاب صوتی روح مجرد

مقدمه: معناى «شِعار» به نقل از «لسان العرب»

تفسیر لغت «شعار» در «لغت نامه دهخدا»

  ,شعار ,كه ,نامه ,الله ,اسلام ,    ,در لغت ,و علامت ,نامه دهخدا» ,لغت نامه

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت طرح آزمایان worllagencoi مجله نتی enspirralsapp الکترونیک amini-karateh nearjostpentra انصار حزب الله گیلان هیت ساز | HitSaz دنیای آوریل